Prof. SterMa najavljuje album singlom i spotom "Hodam kroz SA III"

Radiosarajevo.ba
Prof. SterMa najavljuje album singlom i spotom "Hodam kroz SA III"
Facebook / Ensar Bistrivoda a.k.a. Prof. SterMa
Spremite se za album "SarajevoHolik" koji stiže početkom 2017. godine

Ensara Bistrivodu jedan dio publike zna po radu sa alternativnim/metal bendovima Shipwrecked, Corbansick i Misery Crown, a drugi ga znaju kao repera, dvostrukog prvaka Red Bull MC Freestyle Battle-a sa nadimkom Prof. SterMa.  Nakon duže pauze koju je napravio u hip hop/rap vodama, Prof. SterMa je ponovo na sceni i najavljuje novi album koji će se zvati "SarajevoHolik"

Na albumu će se naći deset pjesama koje su nastajale u različitim periodima u rasponu od posljednjih sedam godina. Naravno, bilo je tu malih dorada tekstova koji su tematski i dan danas aktuelni. 

"Materijal "SarajevoHolik" je konceptualnog karaktera i fokus stavlja na prosječnog stanovnika glavnog grada, koji je čitav svoj životni vijek proveo baš tu i nakon svega, danas živi sa dijagnozom SARAJEVOHOLIKa. Detalje dijagnoze će te saznati kad preslušate album!" kaže Prof. SterMa.

Dakle, nakon objavljivanja kratkog video spota za Intro albuma, kojim se najavio materijal, tu nam je i spot za prvi oficijalni singl. Pjesma „Hodam kroz SA (treći dio)“ nastavlja tamo gdje je posljednji ekranizovani singl, sa predhodnog materijala („Uhvati vjetar EP“) stao prije 7 godina. Za snimanje i montiranje spota bio je zadužen Vedran Haračić iz Tuzlanske ekipe Salt and Flow, dok pored SterMe, u spotu se pojavljuje mladi sarajevski glumac Emir Mušić. „Luđačka košulja“ je djelo mlade sarajevske dizajnerke Hane Sirćo (H.fashiondesign).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije