Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

4
Radiosarajevo.ba
Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Edo Maajka, koncert u tunelu na Ciglanama

Voljeli bi čuti i nešto drugo na radiju osim izlizanih hitova i modernih pjesama sa top lista?

Mislite da je muzika koju volite sve manje zastupljena u radijskom programu?

Draga slušateljko ili slušatelju, imamo novu emisiju za tebe!

Moja Playlista je poseban program čiji je cilj promocija manje zastupljenih muzičkih žanrova u radijskom eteru i ima edukativni i zabavni karakter.

Ko može poslati playlistu?

Trebaju nam ljudi koji vole muziku, imaju široke svjetonazore i slave različitost. Nije bitno jeste li mladi ili stari. Pošaljite nam svoje ime i prezime, kontakt i koliko imate godina. Odabrane playliste ćemo predstaviti zajedno u emisiji Moja Playlista, a za goste je predviđen i simboličan honorar.

Šta može biti u playlisti?

Izbor je širok, ali generalno to ne bi trebali biti opštepoznati hitovi koje slušamo svakodnevno. Žanrovski, može biti nezavisna (indie) produkcija, jazz, blues, world music (tradicionalna muzika), klasična muzika, rijetki snimci, stara muzika (oldies), evergreeni, metal, elektronska muzika i sl.

Lista minimalno treba sadržavati 15 pjesama i zadovoljavati radiofonske standarde (tehnički koretkno snimljena i ne smije biti pretiha). Može biti i domaća i strana muzika.

Muzika, Playlista (Ilustracija)
Foto: Radiosarajevo.ba: Muzika, Playlista (Ilustracija)

Kako poslati playlistu?

OVDJE ćete pronaći i kraći upitnik, koji vas molimo da popunite. Tu ćete pronaći i neka druga pitanja vezana za muziku koju volite i slušate, izazovima sa kojima se susrećete u vašoj sredini po pitanju te muzike, eventualnoj diskriminaciji, i slično. O svemu tome razgovaraćemo i u samoj emisiji, u kojoj ćete vi biti gost muzički urednik i gdje ćemo zajedno predstaviti vašu playlistu!

Ispunite upitnik, pošaljite nam svoju playlistu na Viber broj 061 102 802 ili pišite na muzika@radiosarajevo.ba.

I slobodno proslijedite svim svojim prijateljima kojima bi ovo bilo zanimljivo!

Ukoliko imate dodatnih pitanja, javite nam se na gore navedene kontakte.

Neka emisija Moja Playlista bude tvoja playlista!

Pozivamo vas da sa nama podijelite vaša mišljenja i iskustva u vezi sa manje zastupljenim muzičkim žanrovima. Ističemo da će podaci biti korišteni isključivo u svrhu našeg istraživanja, te da neće biti podijeljeni sa trećim stranama.

U svrhu prikupljanja što više relevatnih informacija u vezi sa ovom temom, molimo vas da ovaj upitnik podijelite sa svojim prijateljima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Najnovije