Poljska legura death metala i black metal mistike-HATE

Radiosarajevo.ba
Poljska legura death metala i black metal mistike-HATE

Večerašnje izdanje emisije The Aebyss Vam ponovo donosi jedan od interesantnijih intervjua na metal sceni. Riječ je o novom albumu benda HATE po imenu "Solarflesh", a ko bolje da udovolji našoj znatiženji do ATF Sinner, pjevač, gitarista, kompozitor i šef benda. Nemojte dakle propustiti razgovor sa ovim vrlo interesantnim bendom.



Interesantno je bilo i u redakciji kada smo kopali po raznim izdanjima koja čekaju svoj red da budu recenzirana. Naš kolega Mirza je svoju pažnju posvetio novom EP izdanju benda ORCHID, inače poznatih kao pljunuta kopija Black Sabbath-a, samo bez loših pjesama - kako tvrde neki :) Al šalu na stranu, obzirom da niko ne očekuje da će novi album originalnog benda ikoga oduševiti, pružite šansu mlađim generacijama! Džemal je sa druge strane pisao o novom albumu benda CIRCLE II CIRCLE. Obzirom da su zadnjim albumima razočarali, novo izdanje je i te kako dobar povratak!



Povratak na scenu je najavilo mnogo drugih bendova čije albume naravno očekujemo sa velikom radošću. Kao prvo, njemački ATROCITY se vraćaju sa pravim death metal albumom i to nakon skoro punih 10 godina! Zadnji takav album je naime bio "Atlantis", objavljen još 2004. godine. Nakon toga je bend većinom ubirao novac obradama hitova iz 80-tih ili nekim, manje-više (ne)uspješnim etno albumima. Novi album je početak death metal trilogije i zove se "Okkult". Nadajmo se da u 9 godina nisu zaboravili kako se komponuje dobar death metal!
Nove album se najavili i bendovi kao što su ANVIL, IMMOLATION, QUEENSRYCHE, TRIVIUM, CARCASS i drugi.

Što se tiče domaće scene, svi najviše očekujemo četvrto izdanje sada već tradicionalnog festivala po imenu SARAJEVO METAL FEST. Osam bendova će gostovati u Sarajevu za nešto više od mjesec dana. U prošloj emisiji smo govorili malo o bendu ALOGIA, dok ćemo večeras o Mostarcima FORENSIC CLINIC. Bend je inače upravo objavio teaser za predstojeći spot.



Pogledajte dakle šta se kuha u Mostaru, a svratite i na našu facebook stranicu ako Vam nije dosta metala! Čujemo se večeras!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije