Pogledajte novi spot crnogorskog benda Perper

Radiosarajevo.ba
Pogledajte novi spot crnogorskog benda Perper

Šta radi Crnogorac u Bangkoku? Snima spot. Nije u pitanju loš humor, nego fakat. Sa aktuelnog albuma “Tragovi”, najpoznatija crnogorska grupa “Perper” snimila je spot za numeru “Rođeni u tunelu”. Sniman na drugom kraju planete,ovaj video predstavlja pravo osvježenje u produkciji regiona. Režiju potpisuje Zoran  Marković-Zonjo, BiH publici poznat kao autor spotova za bend “Letu Stuke”(Psycho, Sami, Brojevi računa).

Zonjo:” Neobično je snimati u januaru, na 35 stepeni, kad znaš da je u tom trenutku na Balkanu ispod nule. Još je neobičnije snimati konstantno okružen prostitutkama, transvestitima i ekscentričnim osobama sa svih meridijana. Ta uzavrela, luda atmosfera velikog grada samo je podcrtala univerzalnost Perperovih stihova i činjenicu da “rođenih u tunelu” ima svuda na ovoj našoj planeti”.

Nikola Radunović - pjevač : “Najbolji način da budemo malo više prisutni na trzištu regiona je upravo snimanje videa koji miriše na egzotiku i koji će zasigurno svima skrenuti pažnju. Možda će mu neko kao manu naći činjenicu da se niko iz grupe ne pojavljuje u spotu, ali to može biti i pozitivna stvar jer će gledaoci bolje percipirati pjesmu, što je i sama suština ovakvih akcija”.

Grupa “Perper” je formirana krajem 1991.godine na Cetinju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije