Pjesma dana: "Moja si od zlata jabuka..." i YU grupa

Radiosarajevo.ba
Pjesma dana: "Moja si od zlata jabuka..." i YU grupa
Čitatelji portala Radiosarajevo.ba za današnju pjesmu dana, putem Vibera, odabrali su pjesmu Od zlata jabuka od YU grupe.

YU grupa je jugoslovenska rock grupa iz Beograda, koju su u jesen 1970. godine osnovali braća Dragi i Žika Jelić, u to vrijeme već iskusni muzičari iz bendova iz '60-ih.

Za današnju pjesmu dana odabrali ste njihov veliki hit Od zlata jabuka, sa istoimenog albuma koji je objavljen 1987. godine.

Pozivamo vas da učestvujete u izboru za pjesmu koju ćemo slušati u petak. Uključite se na naš Viber public chat. Ukoliko imate smartphone i instaliran Viber, kad uđete u aplikaciju – kliknite u gornjem desnom ćošku na opciju public accounts i u search upišite Radiosarajevo.ba, potom idete na opciju + Follow (http://chats.viber.com/radiosarajevo.ba).

Pored toga što možete i na ovaj način pratiti sadržaj portala Radiosarajevo.ba - ako želite birati pjesmu dana, kad ste na našem Public chatu, u gornjem desnom ćošku imate “chat bubble”: Napišite nam bilo šta (pozdrav) i pokrenite razgovor, ali i anketu za pjesmu dana.

Uživajte!

Čudne se stvari s nama zbivaju
oči ti silne laži skrivaju
za druge mi smo vrlo srećan par
gluma i daje svemu pravu čar

Ti imaš neku vrlo čudnu moć
zbog tebe ja ne spavam celu noć
čekam trenutak kad ćeš opet doći
da me izlude tvoje plave oči

Ti si daljina što me odvlači
čarobnjak što mi razum pomrači
kada si sa mnom ja sam opčinjen
od jedne reči ja se opijem

Ref.
Moja si od zlata jabuka
moja si o da
moja si od zlata jabuka
moja si

Ti si daljina što me odvlači
čarobnjak što mi razum pomrači
kada si sa mnom ja sam opčinjen
od jedne reči ja se opijem

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije