Peppersi uskoro izdaju novi album (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Peppersi uskoro izdaju novi album (VIDEO)

Prošlo je pet godina otkako je bend Red Hot Chili Peppers izdao zadnji album – ako ste zaboravili, riječ je bila o albumu I’m With You.

No, frontman benda Anthony Kiedis fanove je obradovao najavom da su ušli u zadnju fazu snimanja novog albuma koji se očekuje uskoro.

Za produkciju je zadužen sjajni producent Brian Burton aka Danger Mouse.

„Napisali smo oko 20 pjesama prije nego što smo se sreli s njim. Kad smo počeli raditi, rekao nam je: 'Super, zadržat ćemo par, ali idemo napisati potpuno nove pjesme'. Pogledali smo se i pokušali objasniti 'ali, ali, brate, već smo napisali pjesme', na što će on 'ne, ja želim da napišemo nove'. Otišli smo i napisali nove pjesme i znate šta – dobro je što smo to učinili“, ispričao je Kiedis.

U ovom mjesecu, otkrio je, vraćaju se u studio i završavaju snimanje.

Bit će ovo njihov prvi album u 27 godina koji ne potpisuje producent Rick Rubin, koji je s njima od albuma Mother’s Milk.

Kiedis je nedavno otkrio i kako su dva ili tri puta bezuspješno pokušali nagovoriti nedavno preminulog Davida Bowieja da bude producent njihovih albuma, a njegov saradnik, Brian Eno, Pepperse je odbio nevjerovatnih osam puta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije