Par riječi o koncertu Rammstein-a u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Par riječi o koncertu Rammstein-a u Zagrebu

Nakon prošlogodišnjeg pohoda na dva koncerta benda Rammstein (Zagreb, 18.03.2010. i Beograd 19.03.2010.) definitivno sam odlučio da ovaj bend ne treba propustiti ako se opet ukaže prilika negdje u blizini. Poznato je svima koji su ih već gledali, kako uživo tako i na DVD-u, da uvijek naprave pravi šou. Tako je bilo i ovaj put u Zagrebu. Većina datuma na turneji „Made In Germany 1995. – 2011.“ je rasprodano. Negdje su odlučili odraditi i dva nastupa koliko je bilo interesovanje.

Zagrebački koncert je drugi po redu na ovoj turneji. Rammstein je svoj put po Europi započeo u Bratislavi i s obzirom na količinu opreme koju nose sa sobom (prati ih preko 20 šlepera) nisu u mogućnosti svirati svaku noć već svaku drugu. Svaki eurocent plaćen za kartu vrijedi kada vidite šta se sve nalazi u dvorani i šta bend prezentuje publici tokom nastupa. Prilično iznenađenje u publici je bilo samo otvorenje koncerta, odnosno ulazak benda u dvoranu. Tačno u 21 sat svjetla u Areni su se ugasila i samo tri reflektora su „ciljala“ na srednji ulaz sa desne strane Arene. Okruženi priličnim brojem ljudi iz osiguranja, članovi benda su prolazili kroz publiku do samog centra gdje su se popeli na malu binu i mostom koji se spustio prešli do glavne bine. Što se tiče same komunikacije sa publikom, poznato je da kod njih ima samo na početku „dobro veče“ i na kraju „hvala vam i doviđenja“. U jednom momentu je Till rekao i „da vidim ruke“. Sve to na našem jeziku. Setlista je bila slijedeća : 01. Sonne, 02. Amerika, 03. Keine Lust, 04. Asche zu Asche, 05. Feuer Frei!, 06. Mutter, 07. Mein Teil, 08. Du Riechst So Gut, 09. Links 2-3-4, 10. Du Hast, 11. Haifisch, 12. Bück dich, 13. Mann Gegen Mann, 14. Pussy, 15. Mein Herz brennt, 16. Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?, 17. Ohne dich, 18. Engel, 19. Ich Will.

Potrudite se da slijedeći put ne propustite jedan odličan šou ukoliko volite Rammstein.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije