OMD - Don't Go

Radiosarajevo.ba
OMD - Don't Go
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Orchestral Manoeuvres in the Dark, ili skraćeno i mnogo poznatije OMD, je elektronski bend iz Meolsa sa sjevera Engleske koji je nastao 1977. godine. Kvartet u kojem je basista i vokal Andy McCluskey jedini stalni član, 4. oktobra je objavio dupli CD sa kojim obilježavaju 40 godina rada. Novo izdanje je nazvano Souvenir – The Singles 1979-2019 a na njemu se nalazi 40 singlova koje su objavili do danas, uključujući i novu pjesmu Don't Go, predstavljenu isti dan.

Pored ovoga, tu je i specijalno izdanje na 5 CD-ova i 2 DVD-a, specijalni boxset na kojem se mogu naći i 22 nikada prije objavljene pjesme koje je miksao Paul Humphries, gomila audio zapisa sa živih nastupa, fotografija, grafika itd. Novi singl Don't Go donosi klasični OMD zvuk koji ih je krasio u jako uspješnoj dugogodišnjoj karijeri. Trenutno su na turneji po Sjevernoj Americi zajedno sa The B-52's i sastavom Berlin a svi zajedno proslavljaju jubilej od 40 godina rada.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije