Novi "bosanski" film: Branko Đurić Đuro i Gregor Bakovič u "Stečajnoj masi"

Radiosarajevo.ba
Novi "bosanski" film: Branko Đurić Đuro i Gregor Bakovič u "Stečajnoj masi"

U stilu rubrike "Gdje su, šta rade", razgovarali smo sa mladim i više nego perspektivnim BH režiserom Slobodanom Maksimovićem, ljubljanskim zetom  (Slobodan je u Sloveniju otišao na koncert Rage Against The Machine, a ostalo je istorija koja će se jednom naći u njegovoj romansiranoj biografiji).

U maju će početi snimanje njegovog prvog igranog filma "Stečajna masa", u kojem će glumiti i Branko Đurić Đuro, te odlični slovenački glumac Gregor Bakovič u glavnoj ulozi.  Poslušajte razgovor sa Slobodanom Maksimovićem, u kojem objašnjava o čemu se radi u "Stečajnoj masi", te o drugim zanimljivim dešavanjima vezanim za BiH u Ljubljani...

Ovaj Sarajlija/Ljubljančanin već ima impresivnu filmografiju, a izdvajaju se kratki igrani filmovi "1/2" (glavna nagrada festivala Kratkofil Banja Luka 2007, te specijalna nagrada žirija na Festivalu kratkog fima Mostar 2007) i "AgapE", koji je nagrađivan na festivalima u Rusiji, Kini, Maroku, Egiptu, Poljskoj, Italiji i SAD.

Radio je i kao asistent režije u filmovima "Traktor, ljubav i rokenrol" Branka Đurića, i "Piran, Pirano" Gorana Vojnovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije