Nova pjesma, novi zvuk, novi projekat - The Ricochet

Radiosarajevo.ba
Nova pjesma, novi zvuk, novi projekat - The Ricochet
0 / Dejan Vladić
Osim izbornih rezultata, dočekalo nas je još jedno iznenađenje danas.

Sviđa vam se muzika iz serija True BloodTrue DetectiveBig Little Lies? Volite indie folk i americana bendove? E pa onda će vam se sigurno dopasti i novi, u potpunosti domaći projekat - The Ricochet

Autor pjesme, Vedran Vladić je hrabro krenuo sa novim "bendom", odnosno svojom prvom autorskom pjesmom u žanru koji je u našoj zemlji manje-više nezastupljen. A pored toga, pjesma je u potpunosti na engleskom jeziku (što, dakako, već nije neuobičajeno). Zoster je recimo imao izleta u folk i americanu na prošlom albumu, ali u kombinaciji sa engleskim jezikom, The Ricochet zvuči kao autentičan dark country.

Pjevamo je anđeo Masha Hubijer i ja u duetu. Pjesma je nastala jedne noći u novembru, prošle godine. Kao i spot snimljena je uz pomoć prijatelja, bez kojih ništa ama baš ništa ne bi moglo, u mom životu, kao i u ovom projektu. Snimljena je u studiju Marka Louisa, a za ovaj kulerski vintage spot, zaslužan je Bobson Faceless (Boriša Pavlović-Bobo) - kaže Vedran Vladić o pjesmi Cold hard heart.

Pjesmu i spot poslušajte i pogledajte, a mi očekujemo još od The Ricochet.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije