Nova pjesma benda The Last Location

Radiosarajevo.ba
Nova pjesma benda The Last Location

 


Sarajevski progressive rock sastav The Last Location  je ovih dana završio snimanje nove pjesme pod nazivom „Zaboravi“. Nakon singlova koje je bend izbacio početkom ove godine „Restless Dream“ , „This Night“ i „Show You“, bend sada što je zanimljivo objavljuje svoju drugu pjesmu „Zaboravi“ izvedenu na  maternjem jeziku obzirom da je prošlo 3 godine nakon prvog "bosanskog" singla pod nazivom "Jedan Znak".  Kao što se da primjetiti, novi album koji je trenutno pripremi će biti dosta raznovrstan kako po zvuku tako i po jeziku (engleski i bosanski).

Album bi trebao biti gotov krajem ove ili početkom 2013 godine, a bend je ovaj put krenuo sa daleko većim ambicijama i planovima i uspio zaključiti saradnju sa dva puta Grammy nominiranim producentom i umjetnikom Carmen Rizzom (Seal, Coldplay, Alanis Morissette i mnogi drugi) , a u planu je rad sa još nekoliko evropskih muzičara čija imena za sada ne žele otkrivati. Bend planira cijelo ljeto provesti u studiju, a kasnije u julu će im se pridružiti i Rizzo kako bi nastavili raditi na onome što su započeli, a u planu je također i evropska turneja sa austrijskim grunge/rock sastavom My Excellence.


Novu pjesmu „Zaboravi“ ćete imati priliku čuti premijerno na Radio Sarajevo u jutarnjem programu između 10:00 i 11:00 sati. Tekst, anražman i muziku za "Zaboravi" potpisuje The Last Location, a produkciju je radio Ashar Kurtović – Hari.

The Last Location čine:
Dino Džihić - vokal
Muhamed Latić - gitara
Ahmed Latić - bass gitara
Edin Mucić - klavijature
i Adnan Teskeredžić – studio i tour bubnjevi

Za  više informacija možete pratiti bend i preko Facebooka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije