Nermin Puškar i Knock Out: "Jednom kad sve ovo..."

0
Radiosarajevo.ba
Nermin Puškar i Knock Out: "Jednom kad sve ovo..."
/ Nermin Puškar

Nermin Puškar jedan je od najboljih vokalnih solista poslijeratne pop scene u BIH i veoma plodan autor.

Kao frontmen grupe Knock Out ostao je zapamćen po nekoliko pjesama koje su ušle u antologiju: Dani prolaze, Volim te, Umoran od dosade... kao i ova koju slušamo danas.

Pjesma "Jednom kad sve ovo bude" zabilježena je na istoimenom albumu, koji je objavljen 2001. godine, na kojem je Puškar autor svih pjesama. Mnogi ovaj album smatraju za jedan od najboljih na poslijeratnoj sceni.

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

Nermin Puškar je rođen u Cazinu, a od 1998. živi u Sarajevu gdje je studirao Muzičku akademiju. Karijeru započinje u bihaćkoj grupi Krug. Nakon raspada grupe Knock Out, 2003. godine, nastavlja solo karijeru i postaje veoma aktivan kao autor za druge pjevače.

Njegove pjesme, između ostalih, pjevali su: Marija Husar, Deen, Tony Cetinski, Massimo Savić, Dino Merlin, Željko Joksimović, Hari Mata Hari, Tifa, Amel Ćurić, Enver Lugavić, Karolina Gočeva, Erato, Lily Galić, Jelena Milušić i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije