Muzički vikend sa Brunom Marsom

Radiosarajevo.ba
Muzički vikend sa Brunom Marsom
Official web site / Bruno Mars
Dovoljan razlog za ovaj muzički vikend je novi album Bruno Marsa - 24k Magic

Peter Gene Hernandez, poznat pod imenom Bruno Mars je američki pjevač, tekstopisac, multiinstrumentalista, producent i koreograf. Rođen je 8. oktobra 1985. godine u naselju Waikiki u Honoluluu na Havajima. Odrastao je u muzičkoj porodici, pa je tako od malih nogu išao po nastupima. Nakon završene srednje škole, odlučuje se preseliti u Los Angeles i graditi muzičku karijeru.

Nakon što su ga izbacili iz Motown Records-a, Mars je potpisao ugovor sa diskografskom kućom Atlantic Records i od tada počinje njegov muzički uspon. 2009. godine biva jednim od suosnivača produkcijskog tima nazvanog The Smeezingtons koji su odmah ostali primijećeni od strane javnosti hitovima "Nothin' On You" koji su uradili za hip hopera B.o.B.-a i "Billionaire" za Travie McCoy-a. Bruno Mars je na ovim pjesmama radio određene vokalne dionice te je tako postao prepoznatljiv kao solo pjevač.

2010. godine debitira kao solo izvođač sa albumom Doo-Wops & Hooligans, a singlovi Just The Way You Are, Grenade i The Lazy Song dolaze na sami vrh Billboard Hot 100 liste.

2012. godine objavljuje drugi album pod nazivom Unorthodox Jukebox sa kojim dolazi na prvo mjesto američke nacionalne top liste a izdvajaju se hitovi Locked Out Of Heaven, When I Was Your Man i Treasure.

2014. godine gostuje Marku Ronsonu na pjesmi Uptown Funk.

Do današnjeg dana je prodao preko 100 miliona nosača zvuka te tako postao jedan od "best-selling artists" svih vremena. O tome govori i činjenica da je imao šest singlova na prvom mjestu Billboard Top 100 liste od početka karijere 2010. godine što se nije desilo još od doba Elvisa Presley-a. Bruno Mars je dobitnik mnogih muzičkih nagrada, a između ostalog i 4 Grammy-a.

18. novembra 2016. godine objavio je treći studijski album 24k Magic koji se u prvoj sedmici objavljivanja prodao u 226 416 primjeraka samo u SAD-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije