Motherpig - Kako dalje?

Radiosarajevo.ba
Motherpig - Kako dalje?

KRAJ LJETNE PAUZE; THE AEBYSS IS BACK!

Nekome je bila kratka, nekome je prijala: ljetna pauza. Mnogi za njom žale, ali se mnogi i raduju početku novih projekata, novih pothvata ili čak početku novih sezona serija. Tako se i mi radujemo povratku na talase Radija Sarajevo! Ekipa The Aebyssa se vraća u studio sa novim intervjuima i novostima sa metal scene i naravno, sa novom muzikom! Ljetne temperature ne opadaju tako brzo, a možemo reći i da je jesen na metal pozornici i te kako vruća! Dolaze nam novi albumi bendova kao sto su WINTERSUN, KAMELOT, EVOCATION, GRAVE, THE 69 EYES, SINISTER ili DOWN, a sa njima i intervjui u našoj i vašoj emisiji. Event za naš predstojeći razgovor sa bendom WINTERSUN je već online i možete ga naći na našoj facebook stranici - TheAebyss.

Dosta dobrih stvari u skorije vrijeme možemo očekivati i na domaćoj sceni. AFTER OBLIVION, HELLRIDE, THE LOUDEST SILENCE, ORISONS IN VAIN, FESTIVAL OF MUTILATION, SNAKE EATER, sve su to jedni od bendova koji dok ovo pišemo rade na novim izdanjima koja i te kako obećavaju! Bend koji na žalost ima prvu lošiju vijest na domaćoj sceni jeste MOTHERPIG, koji je najavio odlazak dugogodišnjeg gitariste i to pred samu objavu novog albuma. Frontmen Sharan će u večerašnjoj emisiji imati priliku da nam kaže kako i zašto je došlo do ovog razlaza, ali i da nam opiše šta nas očekuje u okviru novog albuma.

Sve u svemu - ljetna pauza je godila, baterije su se napunile i vrijeme je da se ponovo prepustimo, za nas, najboljem muzičkom žanru i dešavanjima na sceni! Pridružite nam se večeras, kao i svakog utorka od 21h na talasima Radija Sarajevo!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije