Michael Stipe & Big Red Machine - No Time For Love Like Now

Radiosarajevo.ba
Michael Stipe & Big Red Machine - No Time For Love Like Now
FOTO: Facebook / Michael Stipe
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Nakon nekoliko demo snimaka pjesme No Time For Love Like Now, koji su se proteklih mjeseci mogli naći na raznim servisima, Michael Stipe & Big Red Machine su zvanično predstavili singl prošlog četvrtka (11.06.2020.). Frontmen R.E.M.-a Michael Stipe se udružio sa američkim eksperimentalnim indie folk rock projektom Big Red Machine u kojem djeluju Aaron Dessner, poznat iz sastava The National i Justin Vernon iz sastava Bon Iver. 

Dessner, koji je producirao pjesmu sa bratom Bryce Dessnerom je rekao da je No Time For Love Like Now jedna od 20-ak pjesama na kojima su radili proteklih godinu dana. Michael Stipe je imao priliku čuti sve i odlučio učestvovati na nekoliko njih a tekst za današnju pjesmu je napisao u jesen prošle godine. Stipe je također dizajnirao i pripadajući reklamni materijal od kojeg će sva zarada ići u Equal Justice Initiative i COVID-19 Protest Fund.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije