Michael Franti & Spearhead - I Got You

Radiosarajevo.ba
Michael Franti & Spearhead - I Got You
0 / Michael Franti & Spearhead
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Michael Franti je 53-godišnji američki reper, muzičar, pisac, aktivist, dokumentarist i kantautor, poznat i kao učesnik nekolicine muzičkih, uglavnom politički i socijalno senzibilnih projekata. Osnivač je i glavni vokal aktuelnog projekta Michael Franti & Spearhead, benda koji spaja hip hop sa mnogim drugim muzičkim stilovima, kao što su funk, reggae, jazz, folk i rock.

Također je značajno naglasiti da glasno podržava širok spektar mirovnih i socijalnih tema i projekata a posebno mira na Bliskom istoku. Tokom njegove dugogodišnje karijere imao je priliku naći se na vrhovima top ljestvica širom svijeta, zahvaljujući pjesmama Sound of Sunshine i Say Hey (I Love You). Vlasnik je i nekolicine filmskih nagrada za dokumentarac Stay Human, koji je i glavna inspiracija njegovog posljednjeg albuma Stay Human, Vol. II iz januara 2019. godine.

Novi, jedanaesti studijski album Work Hard And Be Nice je spreman za promociju narednog mjeseca (19. juni) a novi materijal je najavljen sa singlom I Got You. Spot za pjesmu je snimio u vrijeme karantina u Ubudu na Baliju, a pored njega, u spotu se pojavljuje njegova supruga Sara i beba Taj.  


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije