Metallica i Lady Gaga otvaraju F1 Indije

Radiosarajevo.ba
Metallica i Lady Gaga otvaraju F1 Indije

Nova F1 staza će se zvanično otvoriti 30. oktobra, kada će biti održan Gran Prix Indije, na ukupno 17 utrci Formule 1 u ovoj sezoni. Staza je odobrena još u septembru, zove se Buddh International Circuit, a nalazi u blizini New Delhija. Planovi za gradnju GP staze u Indiji postoje još od 1997., a koliko će to biti veliki sportski događaj, svjedoče i brojni koncerti najavljeni za vikend 28.-30. oktobra.

Na velikom stage-u F1 Rocks festivala u New Delhiju, 28. oktobra sviraće Metallica, a dva dana kasnije idu u Bangalore na nastavak njihove prve Indijske turneje ikad. Za predgrupu Metallici se valjalo boriti u reality show-u u stilu formata Rat bendova, a na kraju je izabran bend Vladivar.

U Indiji će Metallici pridružiti i Lady Gaga, koja će također uveličati ceremoniju otvaranja prve F1 utrke u Indiji. Lady Gaga otvara seriju od tri after race party-ja, koja organizuje poznati Bollywoodski glumac i F1 entuzijasta Arjun Rampala. Nakon Lady Gage nastupiće i Roger Sanchez, Tom Novy i Edward Maya.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije