Metallica 100% u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Metallica 100% u Zagrebu

Jedan od najkomercijalnijih bendova u svijetu heavy metala je zasigurno Metallica. Vijest o njihovom dolasku u Zagreb je oduševila mnoge fanove koji su ostali uskraćeni za njihov koncert 2004. godine. Bend je tada "odradio" odličan koncert u Beogradu, dok je zagrebački otkazan samo dva dana prije najavljenog datuma. Ove godine, organizator koncerta je Lupa Promotion, a "druženje" sa Metallica-om su zakazali 16.05. na zagrebačkom Hipodromu. U decembru 2009. je počela prodaja ulaznica a za samo nekoliko dana prodato ih je više od 15 000. Međutim, pojedini fanovi su još uvijek u nevjerici pa su počele kružiti razne priče o eventualnom pomjeranju datuma ili otkazivanju koncerta. Naravno, kako bi pobili te tračeve kontaktirali smo organizatora i dobili izjavu :
"Koncert Metallice se ne pomiče na drugi datum niti se otkazuje. Prodaja ulaznica ide i bolje nego smo očekivali i svakako obećajemo vrhunski spektakl. Moram priznati da pad prodaje ulaznica nismo uočili, dapapče, prodaja raste svakodnevno. Poručujem svim fanovima u Sarajevu da se ne brinu i da slobodno kupuju ulaznice jer straha od otkazivanja nema."

Lupa Promotion je organizator i koncerta benda Rammstein koji će se održati 18.03. u zagrebačkoj Areni pa smo ih pitali kako idu pripreme i za taj koncert:
"Što se tiče koncerta Rammsteina, koncert nam se bliži i ono što su dečki definitivno obećali jest: pakleni show. Naime, oni su poznati po svojim pirotehničkim sposobnostima te će 18.3. Arena u Zagrebu doslovce biti u plamenu. Ulaznica još ima u prodaji po cijeni od 390 za Fan pit, 360 za stajanje i 290 za tribine, te 500 za Lože. Preporučamo svima da svoju ulaznicu nabave na vrijeme jer će i ovaj koncert dobiti etiketu –sold out."

emir, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije