Metalfest Hrvatska

Radiosarajevo.ba
Metalfest Hrvatska

Švicarski folk-metal bend Eluveitie potvrdio je svoj nastup na ovogodišnjem Metalfest Croatia festivalu koji će se održati od 2. do 5. juna na poluotoku Puntamika u Zadru. Inače, Eluveitie su svojim stilom uzdigli novu eru paganske metal muzike - "New Wave of Folk Metal" a scena se zatresla 2006. godine kada su objavili svoj prvi album "Spirit". Slijedila su izdanja "Slania" 2008., "Evocation I: The Arcane Dominion" 2009., "Everything Remains (As It Never Was)" 2010. i novi material "Helvetios" koji je objavljen u februaru ove godine.

 

Također, organizatori Metalfest-a najavljuju i mogućnost kupovine jednodnevnih ulaznica čija prodaja počinje u srijedu 4. aprila (tačnije u utorak u ponoć) čija će cijena biti 42 eura. dok je cijena festivalske ulaznice za sve dane do kraja mjeseca 59 eura. Bitno je napomenuti da je broj jednodnevnih ulaznica limitiran na 500 komada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije