Mark Knopfler - Two Pairs Of Hands

0
Radiosarajevo.ba
Mark Knopfler - Two Pairs Of Hands
0 / Mark Knopfler

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Britanski gitarista, pjevač, kompozitor i producent Mark Knopfler je bio u dva navrata, u periodu od 1977-1995, glavni vokal, gitarista i kompozitor u legendarnom sastavu Dire Straits. Rođeni Glasgow-ljanin, 74-godišnjak je autor mnogobrojnih hitova i osvajač mnogobrojnih muzičkih nagrada. Njegova solo karijera traje od sredine 90-ih godina, a od danas (12.04) u diskografiji ima deset studijskih albuma. LP One Deep River je do sada promoviran sa tri singla a posljednji,  Two Pairs Of Hands za koji je snimljen i crno bijeli video spot, objavljen je 4. aprila.

Gitarski virtouz sa specifičnim stilom i zvukom je nedavno (15.03) predstavio i video spot za humanitarni singl, preradu Going Home: Theme of the Local Hero iz 1983. godine, u korist Teenage Cancer Trust-a i Teen Cancer America. U pjesmi učestvuje nevjerovatan broj gitarista koji su htjeli dati svoj doprinos, samo mali dio te liste su David Gilmour, Eric ClaptonPete TownshendJoan JettNile RodgersJoe BonamassaSheryl CrowPeter FramptonTom MorelloSteve VaiJoe WalshStingZucchero, itd, itd.

Podignuta optužnica protiv bivšeg hrvatskog ministra odbrane: Prijeti mu kazna do 8 godina zatvora

Podignuta optužnica protiv bivšeg hrvatskog ministra odbrane: Prijeti mu kazna do 8 godina zatvora

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije