Mantikore, Tikve, King Diamond, strašni sud i druga čudovišta...

Radiosarajevo.ba
Mantikore, Tikve, King Diamond, strašni sud i druga čudovišta...

Večerašnje izdanje emisije The Aebyss vam donosi eksluzivni intervju sa Dani Filth-om, frontmenom benda CRADLE OF FILTH, koji danas važi za jednog od najvažnijih metal bendova Engleske. Njihov novi album po imenu 'The Manticore And Other Horrors' je objavljen 30. oktobra, tačno pred Noć vještica, tako da će nam Dani večeras objasniti šta se sve krije iza tog novog djela.



Još jedna vijest je udarila na sceni na Noć vještica! Naime, Burning Sea festival koji će se održavati u Zadru 2013. godine (prošlogodišnji Metalfest) je potvrdio da će headliner festivala biti niko drugi do veliki KING DIAMOND. King Diamond je sa svojim konceptualnim horror albumima odavno postao legenda, tako da će se mnogi metalci radovati mogućnosti da ga vide uživo, pogotovo jer to zadnjih godina nije bilo moguće.



Krajem ovog mjeseca nas očekuje prvi album benda po imenu GRAND SUPREME BLOOD COURT. Iako je u pitanju prvo izdanje, očekivanja su velika, jer je bend sačinjen od i te kako poznatih faca. Naime, bend je oformio nekadašnji gitarista nizozemskog death metal benda ASPHYX, Eric Daniels. Obzirom da je uvijek bio u dobrim odnosima sa svojim nekadašnjim kolegama, ne čudi da su ostala mjesta u bendu upravo popunili oni. Martin van Drunen je ponovo za mikrofonom, iako to čini i pomenutom ASPHYX-u, ali i u HAIL OF BULLETS. Kako god, projekat obećava, a mi ćemo večeras premijerno testirati da li će to bend i ispuniti.



Mnogo očekivanja se veže i za novi album benda HATEBREED koji je najavljen za januar iduće godine. Obzirom da su zadnji album objavili još 2009. godine, mnogi fanovi se raduju novom djelu koje nosi ime 'The Divinity of Purpose'. Iznad možete vidjeti omot albuma.

Na power metal sceni imam vijesti vezane za neke stare legende, ali i nove snage. U nove snage sigurno spada njemački bend po imenu ORDEN OGAN. Iza sebe već imaju nekoliko albuma koje hvale kako kritičari, tako i publika. Zvuče kao neka mješavina starog Blind Guardian-a i još starijeg Helloween-a. Novi album im se zove 'To The End', a ovdje možete pogledati spot za pjesmu 'The Things We Believe In':



Kad se već spominje HELLOWEEN, bend, a ne praznik, njihov novi album po imenu 'Straight Out Of Hell' izlazi u januaru iduće godine. Za japansko tržište je ipak već objavljen singl po imenu 'Burning Sun'. Večeras ćemo je i mi premijerno pustiti u našoj emisji.



Dakle, mogo razloga da večeras (i u četvrtak od 1h ujutro kada ide repriza) opet budete sa nama na talasima Radija Sarajevo, bilo putem interneta ili starim dobrim putem - na frekvenciji 90,2 FM Mhz. Ako vam nije dosta metala, nama sigurno nije, posjetite nas na našoj facebook stranici ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije