Maneskin feat. Tom Morello - Gossip

0
Radiosarajevo.ba
Maneskin feat. Tom Morello - Gossip
FOTO: Facebook / Maneskin

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Italijanski rokeri Maneskin su se udružili sa Tom Morellom, legendarnim gitaristom sastava Rage Against The Machine, u pjesmi nazvanoj Gossip. Komentarišući novi singl za magazin Rolling Stone, vokalista Damiano David kaže: 

Gossip znači mnogo stvari ali mi smo ga odabrali za naziv jer mislimo da objedinjuje mnogo problema sa kojima se susreće današnje društvo. Tomovo veliko iskustvo nam je pomoglo da naučimo kako raditi na pjesmi, a da ne “prerazmišljamo“. Ne možemo se dovoljno zahvaliti na njegovom učešću, velika je čast za čitav bend“.

Sud pustio na slobodu direktora FUP-a i šefa specijalne jedinice, troje ostaje u pritvoru

Sud pustio na slobodu direktora FUP-a i šefa specijalne jedinice, troje ostaje u pritvoru

Basistkinja Victoria De Angelis je također oduševljena što su imali priliku biti u studiju sa 58-godišnjim Tom Morellom i raditi na pjesmi na sličan način kako i oni rade.

Pjesma je uvod u njihov treći studijski album Rush koji će zvanično biti predstavljen u petak 20. januara 2023. godine. Tom Morello je također imao samo lijepe riječi za bend koji, kako kaže, postavlja rock standarde za mlade generacije.

“Kada sam vidio njihov nastup uživo bio sam oduševljen! – kazao je Morello.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije