Macy Gray na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Macy Gray na Radio Sarajevu
Facebook / Macy Gray
Simpatična pjevačica u septembru je objavila novi album "Stripped".

Macy Gray proslavila se odmah svojim prvim albumom On how life is  objavljenim 1999. godine, s kojeg su dvije njene možda i najčuvenije pjesme - I try , i saradnja sa Erykom Badu,  Sweet baby. Album je dostigao tiraž od skoro 10 miliona primjeraka.

Poznata je po svom "otkačenom" imidžu u kojem dominira čupava kosa, i specifičan promukli vokal. Objvila je 5 autorskih albuma i 3 albuma obrada, uključujući i aktuelni iz seprembra ove godine - Stripped. Za razliku od prethodnih albuma, ovaj put se dubje otisnula u jazz vode, što nije čudno s obzirom da joj je veliki uzor Billie Holiday. Nominovana je pet puta za muzičku nagradu Grammy, koju je i osvojila u kategoriji za najbolju žensku pop vokalnu interpretaciju. Pogađate, bilo je to za pjesmu I try.

Macy Gray je imala i glumačkih ostvarenja, a između ostalih, i u filmovima Training Day, Spiderman, te Scary Movie 3. Vodi i vlastitu muzičku akademiju Macy Gray Music Academy. Prema vlastitom priznanju, voli da kocka, i do sada je izgubila stotine hiljada dolara. Najviše što je dobila za jedno veče bilo je 28.000 dolara u popularnoj kartaškoj igri Blackjack.

Macy Gray slušamo češće ovog vikenda na Radio Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije