Lucius - Keep Me Hanging On

Radiosarajevo.ba
Lucius - Keep Me Hanging On
0 / Lucius
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Keep Me Hanging On je jedna od dvije pjesme koje se nalaze na prazničnom i prvom izdanju serije singlova koji su prerasli u organizaciju, nazvanu Fug Yep Soundation. Pjesme su snimljene u studiju National Freedom, koji je dugo vremena vodio u julu 2018. godine preminuli Richard SwiftRichard je jako cijenjeni umjetnik koji se primarno bavio muzikom ali je djelovao i na mnogim drugim poljima. Bivši je član bendova The Shins i The Arcs a producentski posao je radio za mnoga poznata imena, kao što su: Damien Jurado, David Bazan, Foxygen, Jessie Baylin, Nathaniel Rateliff,Lucius, Lonnie Holley, The Mynabirds, Guster, Laetitia Sadier (Stereolab) itd.

Posljednjih godina je nastupao i sa The Black KeysThe PretendersTennis i drugima a vlastita izdanja objavljivao za Mom+Pop Music. Obzirom da je kao razlog njegove smrti navedena veća konzumacija alkohola i opijata, kolege iz sastava Lucius su odlučili uraditi nešto po tom pitanju i pomoću Fug Yep Soundation organizacije pokušavaju ukazati na štetnost koju nosi takav način življenja. Pjesma Keep Me Hanging On je obrada legendarnih The Supremes iz 1966. godine sa devetog studijskog albuma The Supremes A' Go-Go.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije