Lou Reed, Metallica i nepotrebni cd

Radiosarajevo.ba
Lou Reed, Metallica i nepotrebni cd

Vjerujem da nikoga od ljubitelja Lou Reed-a ili Metallica-e nije zaobišlo izdanje pod nazivom LuLu. Ovaj projekat je objavljen 31. oktobra 2011. godine i među fanovima je izazvao negodovanje. Pojedini "poznati" muzičari iz svijeta su svoje kolekcije albuma Lou Reed-a i Metallice odmah stavljali na eBay i izjavljivali kako ne žele da imaju više ništa sa ovim izvođačima u koje su se svojevremeno kleli. 

Meni je tek nedavno palo na pamet da bih mogao poslušati ovaj materijal i shvatiti zašto su svi negativno kritikovali LuLu. Sad mi je sve savršeno jasno. Pjesme zvuče kao da je neko pustio da sviraju u isto vrijeme dvije različite stvari...kao kad vam se mješaju radio stanice na prijemniku. Ne može me niko uvjeriti da je ovo neka umjetnost koju ne mogu da shvatim...barem ne mene koji valjda znam šta je dobra, ako ništa, rock-metal pjesma. Ja sam prilikom slušanja ove "kolekcije pjesama" izgubio nekih 1 sat i 27 minuta, dobro se potrudio da ne prekinem slušanje u par navrata i zaista više nemam želje da si ponovo pustim ovaj cd (odnosno mp3 playlistu). Ukoliko se nekome slučajno svidio ovaj materijal, volio bih da mi objasni zašto je tako. 

U nastavku pogledajte fotografiju koju sam našao na internetu. Tako se u SAD-u u jednom CD shop-u reklamira album :

 emir, radiosarajevo.ba





  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije