Letu Štuke objavile novu pjesmu Bočice

Radiosarajevo.ba
Letu Štuke objavile novu pjesmu Bočice
Nakon zapaženih singlova ‘Bože zdravlja’ i ‘Supermarket’, za treći službeni singl odabrana je pjesma ‘Bočice’ još jedna bravurozna muzička numera iz pera jednog od vodećih autora regije, Dine Šarana.

To je prava "predizborna" pjesma i primjenjiva je na regiju iako se njen tekst izvorno obraća BiH. Namjerno smo se odlučili na lirycs video upravo zbog njenog sadržaja. Ona nastavlja niz koji čine "Minimalizam", "Tesla" te "Brojevi računa", singlovi s naša prethodna tri albuma - kaže Dino Šaran.

Lyrics video je djelo Branka Vekića na tekst i muziku Dine Šarana, dok je aranžman radio Bojan Ahac. Gostovali su i Edvin Hadžić (bas gitara), Lidija Paulin (čelo), Trajče Velkov (truba) i Kiril Kuzmanov (saksofon).

Dugoočekivani novi album Štuka će biti raznolik, kombinacija analogije i elektronike, prožet socijalnim i ljubavnim temama u skladu s vremenom.

Za kraj godine najavljen je veliki sarajevski koncert ove kultne grupe, kojim će se i službeno obilježiti promocija albuma. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije