Krema tehničkog death metala - Suffocation

Radiosarajevo.ba
Krema tehničkog death metala - Suffocation

Kad govorimo o ekstremnom death metalu, i to onom tehničkom, SUFFOCATION je bend koji se ne smije zanemariti. Njihov novi album 'Pinnacle of Bedlam' izlazi ovih dana preko diskografske kuće Nuclear Blast i mi smo razgovarali o njemu sa gitaristom benda, Guy Marchais-om. Ovaj intervju poslušajte večeras na talasima Radija Sarajevo od 21h.



Kad smo već kod death metala, večeras ćemo vam predstaviti i debitantski album benda iz Francuske po imenu NECROWRETCH. Naša Emina je upravo recenzirala ovo njihovo izdanje i poprilično ga nahvalila. Pored ovog albuma, naša redakcija je recenzirala i nova izdanja bendova kao što su BLACKSHINE ili dugoočekivani NEWSTED, bend bivšeg basiste velike Metallice, Jason-a Newsted-a.

Pored gomile albuma koje su pred nama, u redakciji se vodi žestoka diskusija oko mladih metal snaga. Dok je jedan dio oduševljen što mladi bendovi imaju uzore u velikanima kao što su Judas Priest, Mercyful Fate, Black Sabbath ili Metallica, drugi dio smatra da klinci previše kopiraju, umjesto da nadograđuju žanr. Tema diskusije su naravno bendovi kao ATTIC, ALPHA TIGER, LOST SOCIETY ili ENFORCER. Ispod možete poslušati ENFORCER i LOST SOCIETY, pa sami zaključite ko su im uzori :D 


https://soundcloud.com/nuclearblastrecords/lost-society-trash-all-over

Po uzoru na prošlu godinu, počelo je novo takmičenje za pjesmu godine 2013, ali sa novim pravilima. Moguće vam je glasati samo za pjesme objavljene u 2012. ili 2013. godini. Jednostavno želimo da i vas i sebe prisilimo da više pažnje posvetimo novim izdanjima. Još uvijek je aktuelna anketa za prošlu emisiju, pa ako niste glasali, još imate prilike za to!

ANKETA



Bend koji se ipak posvetio starudijama je američki ANTHRAX. Najavili su EP 'Anthems' na kojem obrađuju stare legende. Koliko je to zanimljivo, prosudite sami.

Što se tiče dešavanja u svijetu, svi željno očekuju drugi album benda GHOST. Koliko su zapravo postali veliki i kako se metal umjetnici tretiraju u drugim državama, pogledajte ovdje: GHOST nastupaju u okviru programa državne televizije u Švedskoj:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije