Kaiser Chiefs - How 2 Dance

0
Radiosarajevo.ba
Kaiser Chiefs - How 2 Dance
Facebook / Kaiser Chiefs

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Engleski indie rock band Kaiser Chiefs je nastao 2000. godine, prvo pod imenom Parva, a nakon prvog albuma, od 2003. godine poznati su pod današnjim imenom, Kaiser Chiefs. Kvintet iz Leedsa na početku prošlog mjeseca predstavio je singl How 2 Dance za koji kažu da je napravljen uz inspiraciju koja se zove Nile Rodgers. Prošlogodišnja sesija sa ovim proslavljenim muzičkim radnikom je ostavila veliki utisak na sve članove benda.

“Nile Rodgers je neko ko te tjera da mnogo razmišljaš o plesu. On je sjajna osoba za zajedničko pravljenje pjesama i imao je veliki uticaj na nas jer je nevjerovatan!“ – kazao je lider benda Ricky Wilson i dodao – “Nekoliko pjesama na idućem albumu je napravljeno uz njegov direktan uticaj“.

Vučić večerao s bh. političarima u Mostaru pa poručio: "Pripremamo za Vaskršnji sabor u maju"

Vučić večerao s bh. političarima u Mostaru pa poručio: "Pripremamo za Vaskršnji sabor u maju"

Producent pjesme How 2 Dance i ostatka novog albuma koji će biti završen do kraja godine je Amir Amor, bivši član sastava Rudimental. On je još jedan muzičar i producent sa kojim su oduševljeni i za kojeg kažu da im je guru. Kaiser Chiefs je u karijeri objavio sedam studijskih albuma, a naredni bi po najavama trebao stići početkom 2023. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije