Jesse Malin - Todd Youth

0
Radiosarajevo.ba
Jesse Malin - Todd Youth
FOTO: Facebook / Jesse Malin
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Američki rock muzičar, gitarist i kompozitor Jesse Malin je poznat po radu u bendovima Heart Attack i D Generation, kao solo muzičar i kao saradnik brojnih poznatih muzičkih radnika, kao što su: Bruce SpringsteenBillie Joe ArmstrongRyan AdamsLucinda Williams i drugi.

Sa današnjom RSA Singl premijerom Jesse je odao poštovanje Toddu Youthu, velikom prijatelju, kolegi iz benda i pioniru gitaristi sa njujorške hardcore scene. Todd Youth je preminuo 2018. godine u 47. godini, a nastupao je sa Murphy's LawAgnostic FrontWarzoneDanzigMotorhead i mnogim drugim, a sa Malinom je svirao u Saint Mark's Social D Generation.

Todd je bio jedan od najvećih gitarista i drag prijatelj – kaže Jesse Malin. Upoznali smo se kada sam imao 14. godina. Ostavio je neizbrisiv trag i uvijek ćemo ga se sjećati.

Pjesma Todd Youth je snimljena u doba karantina i urađena je sa vokalom legendarnog sastava Bad BrainsPaul Hudsonom, poznatim kao H.R.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije