Janelle Monae - Lipstick Lover

0
Radiosarajevo.ba
Janelle Monae - Lipstick Lover
0 / Janelle Monae

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Janelle Monae Robinson je američka pjevačica, reperica i višestruko nagrađivana glumica koja je do sada imala i osam nominacija za Grammy nagrade. Njena muzička karijera je ušla u treću deceniju, a neki od muzičkih uzora koji su oblikovali njen izražaj su Michael JacksonJanet JacksonPrinceOutcastErykah BaduJames BrownDavid Bowie i mnogi drugi.

U posljednjih pet godina, otkako je objavila treći studijski album Dirty Computer, glumila je u nekolicini TV serija, visokobudžetnih filmova i napisala knjigu. Povratak mikrofonu najavila je sa pjesmom Float featSeun Kuti & Egypt 80, a novi singl Lipstick Lover je iskoristila da najavi novi album koji će izaći 9. juna, a zvati će se The Age of Pleasure. Vrlo provokativan video spot je pokrenuo lavinu komentara u koje su se uključili i mnogi muzički radnici, uglavnom da bi podržali 37-godišnju kolegicu Janelle Monae.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije