Izašao novi Jamiroquai, i dobar je!

Radiosarajevo.ba
Izašao novi Jamiroquai, i dobar je!
/ Automaton
Pioniri acid jazz pokreta u Velikoj Britaniji upravo su objavili novi album.

Prije 12 (!) godina gledali smo Jamiroquai u Sarajevu. To sada izgleda kao davna prošlost. Vjerovatno i fanovima izgleda kao vječnost vrijeme proteklo od posljednjeg Jamiroquai albuma. Prošlo je sedam godina, ali fanovi su konačno dočekali nove pjesme od JK-a i ekipe (ne miješati s turbofolk pjevačicom!). Novi album zove se Automaton i izašao je zvanično danas, 31. marta 2017. U isto vrijeme to je i klasični i moderni Jamiroquai. Disco groove je i dalje baza, a sve naravno zvuči funky. No, tu su i slojevi elektronike povrh organskih instrumenata, što zaista zvuči kao osvježenje. 

Nema tu velikih hitova, ali nema ni loše pjesme (osim možda jedne), te je album ujednačen što se kvaliteta tiče, a to nije lako postići.

Ljubitelji klasičnog Jamiroquai zvuka imaju svoje pjesme na Automatonu - Hot property kao da želi biti nova Cosmic girl, a Superfresh ide prema hitu Canned heat. Neka Jamiroquai varijanta Last night a DJ saved my life bi mogla biti Nights out in the jungle.

Preporučujemo i pjesme: Cloud 9, Something about you, Carla...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije