I bend Blur ima svoj dokumentarac

Radiosarajevo.ba
I bend Blur ima svoj dokumentarac

Grupa Blur je najavila izlazak dokumentarnog filma o pripremama za povratak na muzičku scenu.U posljednje vrijeme je među muzičarima postao trenda da dokumentarne filmove i koncerte pored DVD izdanja plasiraju i u kino dvorane. Na taj su se potez odlučili i britanski rockeri pa u januaru 2010. godine u kino dvorane šalju svoj dokumentarni film, koji prikazuje događaje koji su obilježili njihov veliki ovogodišnji povratak na scenu.

Film pod nazivom "No Distance Left To Run" ime je dobio po jednoj od pjesama s njihovog albuma '13' iz 1999. godine, a režirali su ga Dylan Southern i Will Lovelace. Film prikazuje sva četiri originalna člana zajedno po prvi puta nakon devet godina, uz do sada neviđeni arhivski materijal iz prošlosti benda, nove intervjue i snimke s priprema za koncerte i uvježbavanje pjesama. Film na najbolji način prikazuje uspone i padove ovog omiljenog britanskog benda od kraja '80tih do ovogodišnjeg velikog povratničkog nastupa na festivalu Glastonbury.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije