HevyMetal klapa ?!?

Radiosarajevo.ba
HevyMetal klapa ?!?

Mislili ste da je nemoguće svirati heavy metal bez klasičnih instrumenata potrebnih za tu muziku (gitara, bass, bubanj i eventualno klavijature)? Njemački bend Van Canto će vas odvesti u drugu krajnost, tamo gdje ni Apocalyptica nije uspjela. Radi se o a capella bendu koji "svira" heavy metal muziku. Jedina pomoć im je bubnjar dok sve ostalo izvode pomoću svojih glasova.

Van Canto su oformljeni 2006. godine i trenutno ovaj bend čine članovi Dennis Schunke (Sly) – glavni vokal, Inga Scharf – visoki glavni vokal, Stefan Schmidt – niži rakkatakka vokal, wahwah solo gitarski vokal, Ross Thompson – viši rakkatakka vokal, Ingo Sterzinger (Ike) – niski dandan vocals i Bastian Emig – bubnjevi. Bez obzira što nemaju nikakvih gitara, članovi benda koriste pojačala i gitarske efekte i u njih uključuju mikrofone kako bi bar malo "začinili" zvuk benda. Do danas imaju objavljena tri albuma, i to ovaj posljednji su objavili za jednu od vodećih heavy metal diskografskih kuća - Napalm Records. Zanimljivo je spomenuti i to da su 2008. godine nastupili na jednom od najvećih svjetskih heavy metal festivala - Wacken Open Air koji se tradicionalno održava od 1990. godine.

Više informacija o ovom zanimljivom bendu možete naći na http://www.myspace.com/vancanto a ovdje pogledajte kako to izgleda :
http://www.youtube.com/watch?v=kJ0n-1FmFiw

emir, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije