Guns N' Roses - Perhaps

0
Radiosarajevo.ba
Guns N' Roses - Perhaps
Foto: NME / Guns 'N Roses, prva postava

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Guns n' Roses je nedvojbeno kultni bend s kraja 80-ih godina, koji je zahvaljujući hitovima sa prvog albuma Appetite for Destruction (prije svega Sweet Child O'Mine) dospio na mainstream top liste, i od tada postao jedan od omiljenih bendova više generacija. Devedeste su im samo povećale popularnost zbog megalomanskog projekta Use You Illusion I i II, koji su činile dvije duple ploče, što je tada bila iznimna rijetkost. I manje-više, to je bilo sve od Gunsa do njihovog brzog raspada, te preko decenije poslije dok se čekao novi album od Axl Rose-a, jedinog preostalog člana. I on je konačno došao u vidu Chinese Democracy izdanja, koje je bilo iznenađujuće dobro.

Ne treba ni spominjati da je ponovno djelomično ujedinjenje Gansa izazvalo pravo oduševljenje među fanovima, koji su od 2016. godine ponovo mogli gledati zajedno Axl Rosea, Slasha i Duffa kako rokaju nikad dovoljno izlizanu zaostavštinu slavnog benda. I opet su se fanovi nadali novom zajedničkom albumu, ali umjesto toga sporadičnu dobijaju poneki novi singl (Absurd, Hard Skool), a evo sada i novi - Perhaps. Na pjesmi zaista svira pomenuti osnovni autorski trojac G'n'R, ali ona opet vuče korjene sa Chinese Democracy. Bilo kako bilo, nova pjesma je tu, mada su turneje ono što trenutno pogoni bend, a ne ideja o novom albumu.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije