Freya Ridings - Castles

Radiosarajevo.ba
Freya Ridings - Castles
0 / Freya Ridings
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Danas vam predstavljamo englesku pjevačicu Freyu Rose Ridings, 25-godišnjakinju koja je do sada bila najpoznatija po pjesmi Lost Without YouRidings je odrasla u sjevernom Londonu gdje je naučila svirati gitaru gledajući oca, muzičara i glumca Richarda Ridingsa. Prvi singl Blackout je objavila 2017. godine, a nakon objave prvog živog albuma Live At St Pancras Old Church, kreće na turneju koja obuhvata nastupe sa Tears for FearsTash Sultanom Lewisom Capaldiom.

U 2019-oj godini je objavila pjesmu You Mean the World to Me, koju je producirao Greg Kurstin, a nakon toga i EP istog imena. Najavila je album za 31. maj koji je kasnije odgođen za 12. juli a još jedna odgoda znači da će album prvijenac, ako i ovaj datum ostane, biti predstavljen 19. jula 2019. godine.

Singl Castles, koji predstavljamo danas, već dugo vremena svira na svojim nastupima, a u video prilogu poslušajte kako je to zvučalo u kulturnom kompleksu Botanique u Brusselsu tokom nastupa prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije