Frenkie: Reperi Evrope, ujedinite se!

Radiosarajevo.ba
Frenkie: Reperi Evrope, ujedinite se!

Kako zvuči zajednički CD na kome 20 repera iz 12 zemalja pjeva na 9 jezika? Odlično!

"Diversidad: A Unique European urban experience" okuplja najbolje evropske repere na "The Experience album" CD-u, i rezultat mora biti zanimljiv. Album je objavljen u decembru 2010. godine.

MC-ji i beatmakeri iz Francuske, Španije, Portugala, Njemačke, Belgije, Luksemburga, Holandije, Grčke, Švedske, Italije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine snimali su prošle godine u studiju u Briselu zajedničke pjesme – bilo je planirano snimiti njih 10, ali je na kraju snimnjeno 15, usljed efikasnosti i dobre atmosfere među izvođačima. Produkcija je na visokom nivou, album sadrži i par hitova koji se svjetla obraza mogu vrtiti na bilo kojoj TV i radio stanici.

Frenkie i Remi

Predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom zajedničkom reperskom poduhvatu je Frenkie iz Tuzle. Planirano je da i Edo Maajka bude u istoj ekipi, ali Edo je tada završavao svoj novi CD „Spomen ploča“ , te je bio zauzet studijskim obavezama. Remi i Shot iz Elementala su također dali svoj doprinos ovoj šarenoj skupini. Frenkie je za Radio Sarajevo dao informaciju više o projektu Diversidad:


Pogledajte i spot za singl Experience, ujedno i jedinu pjesmu gdje se pojavljuje svih 20 učesnika projekta Diversidad:

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=DxaVSBSXqRI{/youtube}

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije