Freddie Mercury - Time Waits For No One

Radiosarajevo.ba
Freddie Mercury - Time Waits For No One
Youtube/Screenshot / Freddie Mercury
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Fanovi legendarnog Freddie Mercurya i grupe Queen su prošlog četvrtka dobili sjajno iznenađenje u obliku nikada prije viđenog videa za pjesmu Time Waits For No One. Zapis sa besprijekornim vokalom iz praznog London Dominion Teatra je objavio njegov prijatelj i saradnik Dave Clark. Pjesma je rana verzija singla Time koji se pojavio 1986. godine na konceptualnom albumu za istoimeni mjuzikl, ali u punoj produkcijskoj formi.

Clark, najpoznatiji kao bivši lider i bubnjar benda Dave Clark Five, kazao je da je našao snimak duboko u privatnoj arhivi. “Freddie me je pitao, 'Kako želiš da ovo izvedem?'“ Clark se prisjeća u intervjuu za Rolling Stone. “Rekao sam mu, 'Kao kombinaciju Edith Piaf, Jennifer Holliday i Shirley Bassey' – a on je rekao – 'Pa dragi, imam sve te haljine. To će biti savršeno.'“

Mike Moran, pijanist koji učestvuje u ovoj pjesmi, nikada prije ovog snimanja nije upoznao Mercurya ali su dvije godine nakon ovog snimanja radili zajedno na snimanju albuma Barcelona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije