RSA singl premijere / Field Music - No Pressure

03. 03. 2021. u 09:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Nakon prošlogodišnjeg konceptualnog albuma Making A New World, engleski rock bend Field Music je u januaru predstavio novu pjesmu Orion From The Street i na taj način najavio novo, krupnije izdanje. Baza benda su braća David i Peter Brewis te Andrew Moore koji se često pojavljuje kao klavijaturist. Postavka benda se ponekad popunjava članovima bendova iz komšiluka, Maximo Parka i The Futureheadsa.

Inspiraciju za novi studijski LP Flat White Moon su našli u albumu 3 Feet High and Rising (1989) od hip hop trija De La Soul, kao i petom albumu Becka HansenaOdelay (1996).

“Izgleda kao da je nova politička paradigma da niko ne preuzima odgovornost nizašta, i još gore, ne osjećaju sramotu ili kajanje“ – kažu između ostalog u press materijalu iz Field Music kampa.

Osmi album Flat White Moon će biti predstavljen 23. aprila 2021. godine a definitivna potvrda je stigla 18.02.2021. godine uz novi singl No Pressure.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA