Eurosong vikend

Radiosarajevo.ba
Eurosong vikend
Ove subote i nedjelje, 14. i 15. maj smo posvetili izboru za pjesmu Evrovizije 2016.

Naime, svi znate da se u Štokholmu , u Ericsson Globe Areni ove sedmice održava 61. po redu izbor za pjesmu Evrovizije. Evroviziju je u Švedsku ponovo doveo Mans Zelmerlow prošlogodišnjom pobjedom u Beču sa pjesmom „Heroes“. Finalnoj večeri koja se održava u subotu 14. maja, su predhodile dvije polufinalne večeri. U prvoj polufinalnoj večeri koja se održala 10. maja je nastupilo 18 predstavnika svojih zemalja, a među njima su bili i predstavnici Bosne i Hercegovine Dalal, Deen, Ana Rucner i Jasmin Fazlić Jala sa pjesmom „Ljubav je“. Nažalost, BiH se nije plasirala u finale.

U finalnoj večeri izbora za pjesmu Evrovizije ćemo gledati: Belgiju, Češku, Holandiju, Azerbejdžan, Mađarsku, Italiju, Izrael, Bugarsku, Švedsku, Njemačku, Francusku, Poljsku, Australiju, Kipar, Srbiju, Litvaniju, Hrvatsku, Rusiju, Španiju, Latviju, Ukrainu, Maltu, Gruziju, Austriju, Veliku Britaniju i Armeniju.

U ovom muzičkom tematskom vikendu, pored aktuelnih pjesama, podsjetićemo se na sve predstavnike Bosne i Hercegovine, te na neke od pobjedničkih pjesama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije