Elton John na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Elton John na Radiju Sarajevo
Elton John nedavno je objavio kompilaciju Diamonds što je povod da muzički vikend na našem radiju posvetimo tom legendarnom britanskom kantautoru.

Na prva dva CD-a nalaze se 34 Eltonove najpoznatije pjesme dok su na trećem CD-u deluxe izdanja kompilacije neki rariteti koje je odabrao sam Elton John.

Sir Elton Hercules John ( Reginald Kenneth Dwight, Pinner, London, 1947.) počeo je svirati klavir sa 5 godina, svoju prvu grupu je osnovao sa 15, a u početku karijere je pisao pjesme za druge izvođače.1967. počinje saradnju sa tekstopiscem Bernie Taupinom a do danas su zajedno napisali pjesme za više od 30 albuma.

U svoj karijeri je prodao više od 300 miliona albuma, dobitnik je 5 Grammy-a, 5 Brit Awards, član je Rock and Roll Hall of Fame i Songwriters Hall of Fame,  dobitnik je Oscara za najbolju originalnu pjesmu, Tony Awards za najbolju originalnu muziku...

Ovaj vikend uživat ćemo u pjesmama kao što su "Your Song", "Crocodile Rock", Saturday Night's Alright for Fighting", "Candle in the Wind", "Don't Let the Sun Go Down on Me", "Don't Go Breaking My Heart" , "Sorry Seems to Be the Hardest Word", "Sad Songs (Say So Much)", "Nikita" i mnogim drugim.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije