Duran Duran - Five Years

0
Radiosarajevo.ba
Duran Duran - Five Years
FOTO: Facebook / Duran Duran
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Prije pet godina, u jutro 11. januara 2016. godine, stigla je informacija da je preminuo engleski pjevač i glumac, profesionalno poznat kao David Bowie. Na dan kada je trebao proslaviti 74-ti rođendan (08.01), Duran Duran su objavili obradu pjesme Five Years koja je objavljena 1972. godine na albumu The Rise and Fall of Ziggy Sturdast and the Spiders from Mars.

Moj tinejdžerski život se vrtio oko Davida Bowiea – kazao je Simon Le Bon iz sastava Duran Duran. On je razlog zašto sam počeo pisati pjesme. Dio mene i nakon pet godina još ne vjeruje da nije među živima, možda zato jer je on dio mene a tu je živ i uvijek će biti. Kada smo dobili Ziggy Sturdust LP naš prvi utisak perfekcije je bio sa pjesmom Five Years. Ne mogu objasniti kolika je čast za Duran Duran da ima priliku izvesti ovu pjesmu i upisati naše ime pored Bowiea.“

Bend se pojavio na specijalnom stream događaju A Bowie Celebration: Just For One Day koji je originalno trebao biti u petak (08.01.2021) ali je radi COVID-19 restrikcija i drugih tehničkih poteškoća odgođen za 24 sata. Organizaciju je vodio Bowiev pijanist Mike Garson a kompletan prihod je usmjeren prema Save the Children, organizaciji koju je Bowie podržao i nakon Madison Square Garden koncerta iz 1997. godine, za njegov 50-ti rođendan. Učesnici subotnjeg sjećanja na Davida Bowiea, pored Duran Duran, bili su i Boy George, Adam Lampert, Michael Hall, Ian Hunter, Trent Reznor, Billy Corgan i drugi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije