Dupli album koji život znači... SOILWORK

Radiosarajevo.ba
Dupli album koji život znači... SOILWORK

SOILWORK je bend koji je ostavio dubok trag na švedsku metal scenu, svojom mješavinom melodičnog death metala i kasnije hiper moderne produkcije. Upravo ta produkcija je u zadnje vrijeme poprilično omražena, pa je i sam bend malo potonuo. Ali, otpisani uvijek žive duže, zar ne? Bend se vraća na scenu sa duplim albumom po imenu 'The Living Infinite' koji je prevazišao sva očekivanja, kako publike i kritičara, tako i sopstvenih fanova. Sa nama u emisiji je večeras Speed, pjevač i šef benda. Uključite se i poslušajte šta nam je imao reći!



Još jedan bend koji je od prošle godine na labavim nogama, a čije ime je decenijama zahtijevalo poštivanje jeste MEGADETH. Posljednji album 'Thirteen' nije oduševio nikoga, pogotovo ne nakon odličnog albuma 'Endgame', a onda se bend još poprilično obrukao na prošlogodišnjem Metalfestu u Zadru u Hrvatskoj. Navodno zbog njih nije svirao W.A.S.P., te je bend napustio binu prijevremeno, jer ih je publika gađala kamenjem. Kažemo navodno, jer su priče različite, a istina je vjerovatno negdje u sredini. Kako bilo, MEGADETH su najavili novi album za ovu godinu koji će se zvati 'Super Collider'. Album će objaviti kuća Universal, pod licencom labela Tradecraft, čiji vlasnik je glavom i bradom Dave Mustaine ili vam mister Megadeth.



Kad smo već kod legendarnih bendova, valja napomenuti da je veliki IRON MAIDEN najavio svoj dolazak u Hrvatsku ove godine. U sklopu svoje 'Maiden England' turneje, bend će gostovati u zagrebačkoj Areni i to 31. jula. Riječ je naravno o turneji na kojoj će se bend podsjetiti svoje originalne turneje za album 'Seventh Son of the Seventh Son'. Svojevremeno je bila objavljena video kaseta po imenu 'Maiden England '88', koja će u martu konačno ugledati svjetlo dana u vidu DVD-a sa bonus materijalom.



Vezano za lokalne live aktivnosti, novo izdanje Sarajevo Metal Festa ili SMF-a dobija sve konkretnije lice. Pored već objavljenih imena Perishment, The Loudest Silence, Give Em Blood i Forensic Clinic, na festivalu će nastupiti i ponos kako sarajevske, tako i BH metal scene, SILENT KINGDOM. U toku sedmice će se objaviti dodatna dva benda koja će nastupiti, dok će finalni učesnik festivala biti ekskluzivno objavljen na ovim stranicama, za tačno 7 dana.



Pored podrške lokalnoj sceni, mi naravno pratimo i svjetsku, tako da trenutno na našoj fb stranici možete pročitati recenzije za albume grupa kao što su DEFEATED SANITY, HATEBREED i SOILWORK. Tu je naravno još mnogo vijesti, a nemojte zaboraviti glasati na anketama za najbolju pjesmu koju puštamo u emisiji! Sve to možete naći ovdje: http://www.facebook.com/TheAebyssPortal

I tako, dok čekate 21h, kada će talasima Radija Sarajevo da zatrešti naša i vaša omiljena muzika, skratite si vrijeme novom pjesmom benda HYPOCRISY.



Čujemo se večeras od 21h, a ako vam ni to nije dosta ima repriza emisije u četvrtak od 1 ujutro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije