Djeca crvenih očiju na RSA

Radiosarajevo.ba
Djeca crvenih očiju na RSA

Jasmin Mešić (foto: radiosarajevo.ba)


Los Ninos de los Ojos Rojos ili Djeca crvenih Očiju je ime španskog benda koji dolazi iz grada Caceres-a. Ne bi tu bilo ništa čudno i bio bi to "još jedan španski bend" da jedan od članova nije bosanac Jasmin Mešić. Upravo Jasmin je zaslužan za "komad BiH muzike" u ovoj grupi.

Bend je nastao 1999. godine. i do sada su objavili tri albuma. Ove godine su krenuli na turneju po našem regionu i u petak 26. marta će održati koncert u Domu Mladih. Tim povodom ekipa iz benda je gostovala na RadioSarajevu, a naši slušatelji su se imali priliku upoznati sa njihovom muzikom. S obzirom da je turneja počela prije nekoliko dana, Los Ninos su imali priliku prezentovati svoj rad banjalučkoj i bihaćkoj publici i vidno su oduševljeni.

Pitali smo Jasmina (gitarista) i Hamfry-a (vokal, beatbox) kako je do sada njihova muzika i performans prihvaćen na našim prostorima, a oni su nam rekli da su prezadovoljni reakcijom publike na prošlogodišnjem Beer Fest-u u Beogradu te da je to za njih bilo jako dobro iskustvo. Također, publika je bila odlična i u Banja Luci i Bihaću iako su to bili manji klubovi za oko 200 ljudi, a u Sarajevu će tek da bude pravi show s obzirom da je u Domu Mladih bina dovoljno velika za 11 članova benda.

"Lo Veo Todo Claro" ili "Sve mi je jasno" je naziv posljednjeg studijskog materijala benda Los Ninos de los Ojos Rojos pa smo malo popričali i o ovom izdanju. Kako nam je Jasmin rekao: "Ovaj album je rađen polako i bez nekog pritiska s obzirom da smo ga snimali u svom studiju za razliku od predhodna dva. Puno više smo pažnje posvetili muzičkom dijelu nego vokalnom. Kao što se može vidjeti, dizajn omota albuma je naš kreativni proizvod urađen u vidu stripa sa cijelom pričom iza toga pa vrijedi imati originalan primjerak. Tekstove je većinom napisao Hamfry i tema su trenutna dešavanja u svijetu."

Poslušajte beatboxera Hamfry-a na djelu
{audio}http://www.radiosarajevo.ba/images/media/mp3/los_ninos_beat_box.mp3{/audio}

S obzirom na jako veselu atmosferu i neobične nastupe koje prave, u petak u Domu Mladih nas čeka pravi dernek.

emir, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije