Demode objavili dupli singl

Radiosarajevo.ba
Demode objavili dupli singl
Sarajevski duo Demode u kojem su svoje kreativne snage spojila dva muzičara poznata domaćoj javnosti – Dušan Vranić Duco (Rundek Cargo Trio) i Enes Zlatar Bure (Sikter) - objavio je svoj prvi zvanični singl za bh. etiketu Periskop Records.

U pitanju je dupli singl, dvije nove pjesme – ''Sea smiles'' i ''I love you'', koje predstavljaju nastavak rada započetog početkom godine kada je dvojac objavio svoju prvu zajedničku pjesmu ''Wasting love'.

Dutso i Bure imaju mnogo iskustva u različitim muzičkim žanrovima, a u Demode ih je spojila ljubav prema soulu ili onome što oni zovu ''new soul''.

Osim njih, na pjesmama su sarađivali i gostujući muzičari: Dragan Rokvić Rokva (bas) i Ivana Đurić (violina) na ''Sea Smiles'', te Yehan Jehan (gitara), Nedim Zlatar Basheskia (bubanj) i Dragan Rokić Rokva (bas) na pjesmi ''I love you''.

Pjesme su dostupne za slušanje i download na svim popularnim digitalnim muzičkim servisima (Google play, Deezer, iTunes, Spotify...) a za obje pjesme su snimljeni i video spotovi.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije