Debi album benda DEATH kao inspiracija... NECROWRETCH

Radiosarajevo.ba
Debi album benda DEATH kao inspiracija... NECROWRETCH

I ovaj put našim slušateljima predstavljamo jedan sasvim mlad bend koji želi da osvoji publiku starim zvukom... ili je u pitanju ipak nešto drugo? Ako pitate Vlad-a, gitaristu, pjevača i šefa benda NECROWRETCH, onda ambicija nije kititi se tuđim perjem, već nastaviti tamo gdje su stariji bendovi stali, i to ne zato što to obećava uspjeh, već iz čiste ljubavi prema tom zvuku i takvom muzičkom iskazu. Tako NECROWRETCH, za razliku od drugih fanatika legendarnog benda DEATH, ne želi nadograditi tehnički death metal kasne faze ove grupe, već graditi svoj identitet uz duboku inspiraciju prvog albuma benda Death - Scream Bloody Gore. Da li je NECROWRETCH time napravio nešto novo? Poslušajte večeras!



Što se tiče death metala, mnogo ljubitelji ovog žanra će se obradovati činjenicom da je njemački ATROCITY konačno snimio novi death metal uradak (nakon svih onih eksperimenata sa pop pjesmama 80-tih godina). Prvo djelo najavljene trilogije (!!!) će se zvati 'Okkult', a izlazi u aprilu. Nešto ranije nam dolazi novo izdanje benda SIX FEET UNDER, i to album koji se zove 'Unborn', a vi na linku dole možete vidjeti oficijalni lyric video za pjesmu 'Zombie Blood Curse':



Ipak, najvažnija stvar za naš grad, državu, pa i regiju jeste potvrda da će se i ove godine održati popularni, aprilski SARAJEVO METAL FEST. Već četvrti put za redom će u Sarajevu gostovati mnogi domaći, ali i strani bendovi. Ko sve dolazi? To još uvijek nije potvrđeno! Za sada znamo da će se fest održati 12. aprila, a tu je i prvi reklamni plakat. Sve informacije vezane za fest ćemo objaviti, čim ih dobijemo!



Za kraj da vas upoznamo da još jednim bendom (ako slučajno već niste sami nabasali na njih). Dolaze iz Švedske, vole Misfits-e i Danzig, a svi su svirali u black metal bendovima. Najpoznatiji im je sigurno šef, jer to nije niko drugo do Morgan iz benda Marduk. Zovu se DEATH WOLF, spremaju se objaviti svoj drugi album, a vi možete poslušati jednu pjesmu:



Čujemo se večeras od 21h, a ako vam ni to nije dosta ima repriza emisije u četvrtak od 1 ujutro. A 24 sata dnevno smo u metalu na našoj Facebook stranici!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije