Death metal vlada večerašnjom emisijom!

Radiosarajevo.ba
Death metal vlada večerašnjom emisijom!

U večerašnjem izdanju emisije The Aebyss, death metal vodi glavnu riječ! Novi bend, stari poznanici, novo sudsko vijeće: GRAND SUPREME BLOOD COURT je novi death metal bend iz Holandije čiji članovi su nam poznati iz grupa Asphyx i Hail of Bullets. O formiranju ovog novog benda mi razgovaramo sa pjevačem Martin van Drunenom, koji je uporedo i pjevač pomenutih Asphyx i Hail of Bullets, dok je svojevremeno pjevao i u bendu Pestilence, te je na turneji znao zamijeniti i Karla Willets-a iz Bolt Thrower-a. Drugim riječima, jedna od legendi death metal scene gostuje u večerašnjem izdanju naše emisije.



Uz ovakvog gosta idu naravno i velike vijesti. Naime, još jedna legenda death metala sa afinitetom ka grindcore-u, CARCASS, je u strogoj tajnosti snimila novi album! Bend se rasformirao davne 1996. godine, da bi se ponovo okupio 2007. u svrhu nastupanja na festivalima. Sada su ipak snimili novi album, i to u postavi Jeff Walker, Bill Steer (originalni članovi), te bubnjar benda Trigger the Bloodshed, Daniel Wilding. Originalni bubnjar Ken Owen odavno ne može svirati iz zdravstvenih razloga, ali će gostovati na albumu, kao što gostuje i na svim live aktivnostima benda. Michael Amott i Daniel Erlandsson nisu snimali album, jer im to obaveze oko benda Arch Enemy ne dozvoljavaju. Bend još nema potpisan ugovor, ali to je kod ovakve legende samo pitanje dana.



Preko holandske i engleske death metal škole, dolazimo i u Ameriku, odakle nam potiče bend SUFFOCATION. Ovi njujorčani su završili snimanje novog albuma po imenu 'Pinnacle of Bedlam' i namjeravaju ga objaviti u februaru preko diskografske kuće Nuclear Blast.

Ista kuća će objaviti i dugoočekivani novi album nekadašnjeg melodic death metal, a sada više modern metal benda SOILWORK. Album se zove 'The Living Infinite' i također nam dolazi u februaru.



Što se tiče drugih žanrova, većina metalaca će da skače od sreće na vijest da je KING DIAMOND, nakon što je najavio nastupe na raznim evropskim festivalima iduće godine, potpisao novi ugovor sa diskografskom kućom Metal Blade i to za tri nova studijska albuma.

Tek smo dakle ušli u decembar, a neke želje za iduću godinu lagano grabe ka ostvarenju! Ako vi imate nekih muzičkih želja koje želite da pustimo u večerašnjoj emisiji, slobodno ih pišite na našu Facebook stranicu!
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije