Damir Marjanović jutros bira muziku na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Damir Marjanović jutros bira muziku na Radiju Sarajevo

Svakog gosta pet pjesama dosta.

Profesor doktor Damir Marjanović je redovni profesor Prirodno-matematičkog fakultetu Univerziteta u Sarajevu i voditelj Odjela za genetiku i bioinženjerstvo na Međunarodnom Burch Univerzitetu Sarajevo. 

Iza sebe, kao voditelj i istraživač, ima realiziran veliki broj istraživačkih i stručnih projekata u BiH i inostranstvu, od kojih se izdvajaju Identifikacija žrtava Drugog svjetskog rata, Analiza diverziteta Y-vezanih molekularnih markera u BiH i regionu, u javnosti poznat pod nazivom Genetičko porijeklo naroda, te Analiza arheoloških skeletnih ostataka iz Zgošče te kraljevske grobnice na Bobovcu.

Također, jedan je od pionira misije Identifikacija žrtava rata u BiH. Svojevremeno je obavljao i dužnost ministra za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo.

Kakav je muzički odabir Damira Marjanovića - saznajte u rubrici Svakog gosta pet pjesama dosta koja počinje u 9 sati i 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije