Cosmo Sheldrake - Come Along

Radiosarajevo.ba
Cosmo Sheldrake - Come Along

Svaki radni dan na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz, u 9:30 i 15:30 sati imamo premijeru jednog novog singla. Posljednjih dana 2019-te godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Cosmo Sheldrake je londonski multi-instrumentalista, kompozitor i producent za kojeg je britanski The Telegraph kazao da je “muzički vizionar“. Sin parapsihologa i glasovne trenerice, ovaj 29-godišnjak je prvi singl The Moss objavio 2014. godine a EP Pelicans We godinu dana kasnije. Prvi studijski album The Much Much How How and I (april 2018) je uradio uz pomoć britanskog elektronskog muzičara, u ovom slučaju producenta, Matthew Herberta.  Na albumu se nalazi i pjesma Come Along koja se kao zakašnjeli singl mogla čuti i u reklami jednog velikog brenda (Apple). U sklopu 14 instrumenata koji tvore jedan od hitova RSA Singl premijere, koji smo sa zadovoljstvom slušali tokom 2019. godine, nalaze se i pivske flaše i usisivač.

Tek mjesec nakon zvaničnog predstavljanja (20.02.), pjesmu su u svom stilu, prepunom pop vokalnih harmonijama i prepoznatljivog beatboxinga, obradili američki a cappella sastav Pentatonix te ga na taj način učinili još primamljivijim muzičkoj javnosti.

Potražite novi album/soundtrack nazvan Galapagos koji je ovaj londoner predstavio 13. decembra 2019. godine, urađen za film posvećen ovim pacifičkim ostrvima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije