Confidence Man - Catch My Breath

Radiosarajevo.ba
Confidence Man - Catch My Breath
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Confidence Man je electro pop bend iz Brisbanea, Australia, koji je nastao 2016. godine. Kvartet se sastoji od članova australijskih bendova The BelligerentsMoses Gunn Collective i The Jungle Giants. Članovi sa izmišljenim imenima (Janet Planet, Sugar Bones, Clarence McGuffie i Reggie Goodchild) su u jednom intervjuu kazali da svi dolaze iz psych-rock bendova te da prave disco muziku. Ta kombinacija se pokazala kao vrlo atraktivna jer su nakon nekoliko nastupa sa amerikancima Chairlift i potpisa ugovora za Heavenly Recordings, stvari krenule naprijed munjevitom brzinom.

Objavili su singl Boyfriend a pozivi na koncerte su stizali sa svih strana. U martu 2017. godine, u sklopu RSA Singl premijere, predstavili smo ih sa pjesmom Bubblegum a u aprilu ove godine su objavili album Confident Music for Confident People. Iznimno interesantna skupina kojoj su uzori Fatboy SlimGroove ArmadaTalking Heads i LCD Soundsystem, objavila je šesti singl Catch My Breath.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije