Čitatelji izabrali putem Vibera: Zvao sam je Emili uz Zdravka Čolića

Radiosarajevo.ba
Čitatelji izabrali putem Vibera: Zvao sam je Emili uz Zdravka Čolića
/ Zdravko Čolić, 1975. godine
Zajednica naših pratitelja na Viberu svakim dana sve je veća.

Preko 70.000 ljudi, članova naše Viber porodice, imalo je priliku da sudjeluje u glasanju za pjesmu dana.

Među četiri ponuđene opcije izabrali ste Zdravka Čolića i njegovu pjesmu Zvao sam je Emili, čiji je autor Kornelije Kovač.

Zvao sam je Emili je nezaboravna pjesma.  Već prvim taktovima nagovještava dramu: vodopad violiona i stih, u kojem kaže kako će 'poći u šume da je opet traži'. Ova pjesma o fatalnoj Emili bila je naprosto predodređena za antologiju.  Objavljena je 1975. godine na albumu Ti i ja.

 Sudjelijte u izboru za pjesmu koju ćemo slušati u utorak. Uključite se na naš Viber public chat. Ukoliko imate smartphone i instaliran Viber, kad uđete u aplikaciju – kliknite u gornjem desnom ćošku na opciju public accounts i u search upišite Radiosarajevo.ba, potom idete na opciju + Follow (http://chats.viber.com/radiosarajevo.ba).

Pored toga što možete i na ovaj način pratiti sadržaj portala Radiosarajevo.ba - ako želite birati pjesmu dana, kad ste na našem Public chatu, u gornjem desnom ćošku imate “chat bubble”: Napišite nam bilo šta(pozdrav)  i pokrenite razgovor, ali i anketu za pjesmu dana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije